Porakaivot ja vesikaivot Lappeenrannassa, Puumalassa ja Mäntyharjulla

Ristiinan Porakaivo Oy:ltä saat porakaivot, mökkikaivot ja porakaivopumput pieniin tai suuriin tarpeisiin. Palvelemme pää-asiassa Etelä-Savon alueella, n. 150 km säteellä Mikkelistä. Palvelumme kattaa myös porakaivojen huollot, kuvaukset ja korjaukset.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Maaperän vesi käyttöön

Vettä on kaikkialla maaperässä. Pohjavettä muodostuu, kun sade ja lumien sulamisvesi imeytyvät maaperään. Pohjavettä on sekä peruskallion päällä olevissa maakerroksissa että kallioperän ruhjevyöhykkeissä ja halkeamissa. Pohjavesien laatuun vaikuttavat muun muassa maaperän geologinen rakenne, virtausolosuhteet sekä ihmisen toiminta alueella. Suomen pohjavedet ovat yleensä lievästi happamia ja pehmeitä.

 

Porakaivon vesi on pohjavettä. Näin ollen vedenpinnan korkeus ja veden tuotto ovat lähes riippumattomia vuodenaikojen vaihteluista. Porakaivon etu onkin, että sen omistajalla riittää vettä silloinkin, kun rengaskaivot kuivuvat.

 

Saat yritykseltämme sekä porakaivot että porakaivopumput tarpeidesi mukaan.

Porakaivot pieneen ja suureen tarpeeseen

Voimme porata porakaivon hyvin erilaisiin maastoihin, myös alueille, joilla veden saanti on muutoin hankalaa esimerkiksi kivikkoisen tai kallioisen tontin takia.

 

Porakaivon syvyyttä ei voi tietää ennalta, kaivojen syvyydet vaihtelevat 40–140 metriä – kaivojen keskisyvyys on noin 75 metriä. Teemme kaivoja asiakkaidemme tarpeiden mukaan sinne, missä vettä tarvitaan: mökeille / mökkikaivo, omakotitaloihin, karjatiloille sekä tuotantolaitoksille.

 

Huolellisella pintaeristyksellä estetään pinta- ja heikkolaatuiset maavedet sekoittumasta pohjaveteen.

Tutustu kalustoomme

Suunnittelu ja esivalmistelut

Porakaivon toimitukseen sisältyy myös porauspaikan suunnittelukäynti. Yleensä kaivon voi porata melkein mihin vain, kunhan paikalle pääsee porauskoneella. Porakoneen liikkumista varten on alueelle varattava vähintään kaksi metriä leveä kulkuväylä ja noin kolme metriä työskentelytilaa koneen ympärille. Huomioimme kaivon sijoittamisessa aina myös viemärikaivojen ja muiden saastelähteiden läheisyyden ja maapohjan muodot.

 

Voimme tehdä kaivoasi varten joko pelkän porauksen tai huolehtia sekä porauksesta että pumpun toimituksesta ja asennuksesta avaimet käteen -periaatteella. Suunnittelukäynnin aikana käymme tarkemmin läpi toimitusajat, vastuut ja porakaivon varustelutason. Toimitamme asiakkaillemme juuri heidän tarpeisiinsa sopivan paketin.

Lue lisää lämpökaivoista

Vesikaivon poraus

Vesikaivon poraus kestää tyypillisesti yhden päivän. Laajemmissa projekteissa, kuten saarissa toteutettavissa porauksissa, on hyvä varautua kahteen päivään. 

 

Aloitamme vesikaivon poraustyön aina pintaeristysporauksella. Tämän jälkeen jatkamme kallioporauksella, kunnes saavutamme tarvittavan vedentuoton. Joissakin harvoissa tapauksissa tarvitaan lisäksi vesipaineaukaisua vedentuoton lisäämiseksi.

 

Vuoraamme teräsputken muoviputkella, jolloin käyttövesi ei ole kosketuksissa teräsputken kanssa. Huolellisen pintaeristyksen avulla varmistamme sen, etteivät pintavesi ja maa-ainekset pääse kaivoon ja sitä kautta pohjaveteen. Lopuksi suojaamme kaivon suojahatulla.

 

Porauskaluston paino on n. 32 tn (kuljetusalusta + kompressori + poravaunu), pelkkä poravaunu painaa n. 10 tn. Jos piha tai maasto on kovin pehmeää ja haluaa päästä mahdollisimman pienillä käyntijäljillä, suosittelemme porausta talviaikaan, jolloin maa on jäässä ja kantaa kalustoa paremmin kuin sulan maan aikaan. Silloin kun talvitoimitus ei ole mahdollinen, pihamaiden suojaukseen voidaan tarvittaessa käyttää suojalevyjä, jotka vähentävät maanpinnan rikkoutumista tehokkaasti.

 

Porauksia tehdään ympäri vuoden, myös talvella.

Talvitoimituksissa on pakkasraja -15 °C. Talvitoimitusten aikataulut ovat alustavia ja voivat muuttua keliolosuhteiden mukaan.

 

Teemme jokaisesta porakaivosta Porausraportin. Se on tärkeä kiinteistökohtainen asiakirja, joka on syytä pitää tallessa.

Kysy lisätietoja

Porakaivopumput

Saat meiltä porakaivon kätevänä kokonaispakettina, johon kuuluu sekä kaivon poraus että pumppu. Myymme huoltovapaita ja varmatoimisia Grundfos-porakaivopumppuja. 

 

Annamme asentamillemme Grundfos pumpuille viiden vuoden takuun. 

 

Pumpun valinnassa tulee huomioida muun muassa porakaivon syvyys, vedentuotto ja veden määrän tarve. Mitoitamme pumpun aina tarpeitasi vastaavaksi. Toimituksiin ilman pumpun asennusta annamme pumppusuosituksen sopivasta porakaivopumpusta.

 

Valovirralla toimivat pumput sopivat tyypillisesti pienempiin tarpeisiin, kuten mökeille. Niissä on vakiovarusteena kuivakäyntisuoja. Järeämmät pumput vaativat kolmivaihevirtaa.

 

Porakaivoa voidaan käyttää myös ilman sähköä Nira 67 -käsipumpulla, jatkoputkimoduleita käyttäen. 

Porakaivot on normitettu

Suomen Kaivonporausurakoitsijat ry on normittanut porakaivon vuonna 2004. Normit liittyvät muun muassa kaivon sijoitukseen, rakenteeseen ja eristämiseen. Esimerkiksi jokaiselle normitetulle vesikaivolle tulee Poratekin mukaan antaa kahden vuoden vesimäärätakuu.

 

Huomaathan, että meillä takuu on tätäkin parempi! Annamme poraamillemme vesikaivoille viiden vuoden vesimäärätakuun.

 

Voit lukea lisää porakaivon normituksesta Poratekin sivustolla.

Poratekin sivut

Muut palvelut

Saat meiltä myös kaikki tarvitsemasi porakaivojen pesut, rakenteiden kuvaukset ja korjaukset.

Tosin porakaivojen pesut  ovat tällä hetkellä tauolla - uusimme pesukalustoa ja tiedotamme kun saamme uuden kaluston työajoon. Muut kaivon huollot saatavilla normaalisti.

 

Halutessasi huolehdimme porakaivostasi huoltosopimuksella. Huoltokäyntien määrä tarpeen mukaan kerran tai kaksi vuodessa; huoltokäynnin ajankohta määräytyy sopimuksen mukaan.

 

Porakaivon varustelutason mukaan, huoltokäynti voi sisältää painesäiliön esipaineen tarkistuksen ja lisäyksen, maanpäällisten kytkentöjen ja mittareiden toimivuuden tarkistuksen sekä niiden vaihdon tarvittaessa. Lisäksi mahdollisen suodattimen huolto (suodatinpatruunan- / suodatusmassan vaihto). Myös kesäkohteiden talviteloille laitto ja keväällä niiden käyttöönotto.

 

Monipuolinen palveluvalikoimamme kattaa myös asennuskaivot, painesäiliöt ja painesäiliöyhdistelmät, vakiopainejärjestelmät, kuivakäyntisuojat, pehmokäynnistimet, sulanapitokaapelit, vaakavetotarvikkeet ja vesiputkien sulatuksen höyryllä.

Kysy lisätietoja