Lämpökaivot alan asiantuntijalta

Ristiinan Porakaivo Oy poraa lämpökaivot ja asentaa kollektoriputket Mikkelissä ja noin 150 säteellä paikkakunnasta. Käytössämme on tehokas kalusto, jolla työskentely onnistuu monenlaisissa paikoissa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Lämpöä maaperästä

Maalämpö on nykyaikainen ja ympäristöystävällinen energialähde. Maalämpö on peräisin auringosta, minkä johdosta se luokitellaan uusiutuvaksi energiaksi. Maa- ja kallioperässä olevaa geoenergiaa voi hyödyntää rakennusten lämmittämiseen.

 

Maalämpö on oiva valinta kaikkiin uudisrakennus- ja saneerauskohteisiin. Paras hyötysuhde saavutetaan liittämällä systeemi vesikiertoiseen lattialämpöön, mutta muutakin vanhaa vesikiertoista järjestelmää voidaan hyödyntää maalämpösaneerauksessa.

Maalämpö talteen maalämpöpumpulla

Maalämpö auttaa säästämään energiakustannuksissa! Nykyaikaisen, tehokkaan lämpökaivoon kytketyn lämpöpumpun avulla voi säästää jopa yli puolet energiakustannuksista verrattuna esimerkiksi öljyyn ja sähköön.  

 

Tyypillisesti maalämpöjärjestelmä maksaa itsensä takaisin 4–10 vuodessa. Kiinteistön arvo nousee maalämmön asentamisen myötä, ja asentamiseen liittyvistä kuluista voi saada kotitalousvähennyksen verottajalta.

 

Meiltä saat maalämpökaivon, joka sisältää maalämpökaivon ja keruuputket asennettuna.

Maalämpökaivon tarvittavan aktiivisyvyyden laskee / mitoituksen tekee maalämpöpumpun toimittaja.

 

Täytämme keruuputket ennen asennusta maalämpönesteellä (Naturet GeoSafe -17 °C, 30 % etanolia) sekä koe ponnistamme ne ennen asennusta maalämpökaivoon. Lämmönkeruunesteeseen sitoutunut energia siirtyy lämpöpumpun avulla lämmönjakojärjestelmään.

 

Poraamme myös vesikaivot. Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja kysy lisää!

Yhteystiedot

Luvat kuntoon ensin

Maalämpöjärjestelmän rakentamiseen tarvitaan maankäyttö- ja rakennuslain mukainen toimenpidelupa. Uudiskohteissa lupa haetaan rakennusluvan yhteydessä. Jos kiinteistö sijaitsee pohjavesialueella, saatat tarvita myös vesilain mukaisen luvan. 

 

Lupa-asioista kannattaa kysyä lisätietoja oman kunnan rakennusvalvonnasta. Maalämpökaivon porauksesta saatetaan tarvita myös naapureiden kuuleminen etukäteen. 

Maalämpöä koskevat normit

Suomen Kaivonporausurakoitsijat ry on normittanut maalämpökaivon. Normituksessa määritellään lämpökaivojen vähimmäistaso. Normit koskevat muun muassa kaivon mitoitusta, rakennetta ja dokumentointia.

 

Lisätietoja normituksesta saat Poratekin sivustolta.

Poratekin verkkosivut